Datingterapeuten Hege Christine

Hvis du er singel så er sjansen stor for at du er fortvilet over hvordan dating fungerer nå. Du har enten prøvd dating appene og datet masse og det virker helt håpløst å finne din person, eller du får ikke helt til verken app eller selve datingen og tenker det handler om at du ikke er god nok? Kanskje får du litt angst av hele konseptet med å sitte å vise deg frem på den måten, for hvordan skal du gjøre det? Og hva skal egentlig til for å lykkes?

Jeg heter Hege Christine og jeg jobber som matchmaker, datingterapeut og coach. Jeg er utdannet med bachelor i sosialt arbeid(sosionom) og profesjonsutdanning som psykoterapeut MNGF, og i tillegg har jeg studert psykologi og personutvikling og ledelse.

Jeg har alltid vært spesielt interessert i oss mennesker og hvorfor vi gjør som vi gjør og blir de personene vi blir. Derfor valgte jeg å spesialisere meg innen dette, og storkoser meg med å dypdykke i oss mennesker og hvordan vi fungerer. Jeg har også vært en håpløs romantiker så lenge jeg kan huske. Så når matchmaking jobben mer eller mindre falt i fanget mitt, så måtte jeg le litt for meg selv over hvor godt det passet. Det er her jeg skal hjelpe mennesker, med det fineste som er og det mest grunnleggende behovet vi har - kjærlighet og tilhørighet<3

Jeg har selv kjent på frustrasjonen som bygges opp når man leter etter dyp og ekte kjærlighet og blir møtt med spilleregler, lister med urealistiske krav, og vonde overfladiske menneskemøter. Du gjør det beste du kan for å få suksess, men uansett hvilken taktikk du bruker eller hvordan du manøvrerer deg, så går det ikke veien. Du får kanskje lyst til å gi opp og tenker; det må være meg det er noe galt med? 

Det første jeg vil poengtere er at ingen sjekkereplikker eller spilleregler i verden vil gi deg det du søker, og NEI det er ikke noe galt med deg

Suksessfaktoren i kjærlighet bunner i at

 

vi mennesker innerst inne lengter etter å finne ekte kjærlighet og dyp, autentisk kontakt med andre mennesker.  Vi vil bli elsket for den vi er, og tålt både når alt er nydelig og når ting er vanskelig. Uansett om alt annet i livet ditt er bra, så vil du også ha kjærlighet.

Samtidig lever vi i en verden hvor hvor vi er lært opp til å søke perfeksjon i andre og i oss selv, og hvor vi lærer å skamme oss over å virkelig ønske og søke kjærlighet. Vi skal late som vi ikke bryr oss. I tillegg så forenkler vi den emosjonelle prosessen ved å fokusere på overfladiske krav og vi lærer ikke kunsten å legge vekk den overarbeidede taktiske hjernen i noe som hjernen ikke har noe med å gjøre. Det vi lærer er å løpe vekk fra emosjonene våre og spille oss inn i hjertet til andre mennesker. Dette er med på å gjøre dating vanskelig.

Første steg for å klare å finne dyp autentisk kjærlighet er å virkelig kjenne seg selv og hvem man er helt på dypet. Først da klarer du å være virkelig autentisk og tiltrekke deg rett person for deg. Først når du klarer å være hele deg, kan den andre personen også se deg for den du virkelig er. Dette er vanskelig.  – Faktisk noe av det mest utfordrende vi mennesker vet, er å "bare" være den vi er fullt og helt - uten å gjøre noe med det. Uten å påvirke, uten å tilpasse, planlegge eller forsøke å kontrollere. Kun stole på at du er god nok som du er, og at du er verdt å elske akkurat som du er. 

Kjenn etter nå feks, når du leser dette. Hva slags motargumenter dukker opp i deg? Der er gullet ditt<3 

og et helt nydelig sted hvor vi kan begynne din prosess. 

 

 

 

Jeg er godkjent som praktiserende Gestaltterapeut MNGF (psykoterapeut) og er medlem av Norsk Forbund for Psykoterapi. Jeg er forpliktet til å følge foreningens etiske prinsipper.

Få e-poster fra Datingterapeuten.no

Meld deg på nyhetsbrevet og motta tips, inspirasjon og informasjon som hjelper deg i dating livet.